Lapacho – indiánské tajemství

2. červen 2009 | 10.56 |
blog › 
bylinky › 
Lapacho – indiánské tajemství

lapachoLapacho je pozoruhodný strom rostoucí na území střední a Jižní Ameriky. Pití čaje z vnitřní části červené kůry stromu lapacho lze využít nejen jako způsob přírodní léčby, ale taky jako formu stimulace a prevence proti chorobám.
Lapacho léčí záněty a působí jako antibiotikum
Jihoameričtí Indiáni používají lapacho jako lék proti vnějším a vnitřním zánětům. Lapacho je poměrně silným přírodním antibiotikem. Působí proti virům, bakteriím a plísním. Používá se při řade onemocnění jako je nachlazení, záněty dýchacích cest ,rýma, kašel, chronické záněty dutin, i záněty trávicího traktu. Odvarem z lapacha lze také léčit záněty a infekční onemocnění kůže – ekzém, akné, opar i bércové vředy.
Lapacho léčí rakovinu a zpomaluje rozvoj leukémie
Lapacho je stále objektem odborných výzkumů, protože u něho byly objeveny tak úžasné účinky, jako je eliminace některých typů rakovinového bujení a zpomalování rozvoje leukémie. Je to skvělý doplněk léčby.  Slouží i k prevenci a doléčení.
Další léčivé účinky lapacha
Doporučuje se při cukrovce. Působí i v oblasti nervové soustavy a pozitivně ovlivňuje produkci hormonů. Podporuje krvetvorbu. Funguje i jako lék proti migréně a proti chronickým bolestem. Pozitivní účinky má dokonce u tak závažných nemocí jako je Parkinsonova nemoc a roztroušená skleróza, jejichž vývoj zpomaluje a zmírňuje. Mnoho žen si chválí čaj proti kvasinkovým infekcím.
Očistní kůry s lapachem
Lapacho má výrazné čistící účinky, zbavuje naše tělo toxinů a těžkých kovů. Je vhodné po chemoterapii, je vhodným doplňkem léčby například následků alkoholismu a drogových závislostí.
Lapacho se užívá 2-3 týdny a pak týden vynechat a znova opakovat. Čaj je velice lahodný a není ho třeba přislazovat, popřípadě jen medem.
Recept: 2-3 čajové lžičky lapacha zalijeme 1 litrem studené vody, přivedeme k varu, povaříme 5 minut a necháme dalších 15 luhovat, scedíme
Čaj popíjíme po šálkách neohříváme ho a neuchováváme v hliníkových či plastových nádobách. Nejlepší je porcelán nebo sklo.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

RE: Lapacho – indiánské tajemství katchi 12. 06. 2009 - 17:43
RE: Lapacho – indiánské tajemství simona 30. 08. 2011 - 19:00